Es fan diferents accions per separat. Poseu a bullir el brou de verdures. Quan hagi fet el primer bull, poseu-lo a foc lent. (posar-hi uns 2,5 l. d'aigua ja que s'evapora bastant).
Poseu a la cassola per fer l’arròs, la ceba tallada ben petita amb una cullerada de mantega. Feu-la primer a foc ben fort, i tot seguit baixeu el foc i feu-la a foc lent (uns 30 min.)
En una paella, salteu el bolets (tallats a la mida d'un dit) amb una mica d'all picat i amb poc oli, primer a foc ben fort i després a foc lent (uns 5 min.) abans de retirar-los, afegiu la sal i el pebre.
Un cop estigui la ceba ben daurada, poseu el bolets saltats i barregeu-ho molt bé.
Al cap de 10 minuts, augmenteu una mica el foc i tireu l’arròs
.Ho barregeu molt bé durant uns 5 minuts.
Un cop s'enganxin els grans d’arròs a la cassola, i tireu els 1,6 l. de brou de verdures, prèviament colat.
Ha d'estar 7 minuts exactes a foc fort, i tot seguit 7 minuts exactes a foc lent. Entre mig dels últims 7 minuts, hi afegiu el parmesà ben fi, i ho barregeu una mica (no gaire, que no es pasti l’arròs).
Si veieu que l’arròs encara no està llest és que hi falta aigua, n'afegiu mes (hauria de quedar una mica caldòs). Passats els 15 minuts, ho traieu del foc i el poseu al forn (uns 175º) durant 3 o 4 minuts.
finalment el poseu servit en un motllo per donar-li la forma i emplateu i decoreu.

0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada